Duer i flødesauce

Skyl duerne i koldt vand og tør dem godt med køkkenrulle. Gnid dem med salt og peber – også indvendigt. Skyl duerne og fyld dem med persille, salt, peber og evt.

Sidst jeg besøgte min svigerfar, kom han med franske skovduer fra sin fryser, som jeg skulle have med hjem. Stegte duer var en dejlig både søndagsmiddag og en middag ved festlige lejligheder i 50erne. I dag står stegte duer ikke først på familiens . Da jeg var barn, så skete det i ny og næ at min Farmor (hende som plantede min glæde for mad) lavede duer i flødesovs.

Duer har en legendarisk status hjemme hos os. I mange år var det tradition at vi fik det, når børnene kom hjem til mig igen, efter skiferien . De mest lækre duer er selvfølgelig de unge fugle. De kendes blandt andet på deres fjerdragt ve at de hvide pletter på halsen mangler. I Præstegaarden paa Landet spistes der ellers Duer tidlig og silde, fede Duer med Flødesauce og brunede Kartofler. Kærnemælksfromage med råmarineret jord- bær.

MAN Svenske kødboller, flødesauce, kartofler og tyttebær. Denne flødesauce er min absolute favorit – den er nem at lave, smager. Vildt er meget mere end flødesauce og waldorfsalat. Del den med andre jægere her på siden, hvor du også selv kan finde . Stegt fuglevildt som duer, fasaner, agerhøns, snepper, krikænder samt.

Smagsmæssig er dette en elegant og afbalanceret. Nemlig at der reelt kun er en ting, frossen fløde ikke duer til – og det er flødeskum. Du kan ikke piske fløde, du har frosset ned.

`